Door alle problemen die iemand op zijn of haar pad krijgt, kan het zelfvertrouwen een forse deuk krijgen. Je kunt onzeker worden en niet meer aan iets nieuws durven te beginnen uit angst dat het niet zal lukken. Wij geloven erin dat er in ieder mens een heel sterke kracht zit. Het is dus van belang dat je begeleider samen met jou op zoek gaat naar die kracht in jezelf, het versterken van de eigen kracht. Door kleine stapje vooruit te maken, kun je weer zelfvertrouwen opbouwen. En vanuit daar kun je verder groeien en steeds meer weer regie gaan krijgen over je eigen leven. We respecteren daarbij jouw tempo waarin dit proces gaat. We ondersteunen je zolang als het nodig is en je het leven weer op eigen kracht aan kunt

Onze werkwijze bij het versterken van je eigen kracht:

  • Vanuit de vertrouwensband die tussen jou en je vaste begeleider ontstaat, kan je begeleider je goed leren kennen.
  • Op deze manier kan je begeleider een goede inschatting maken van dingen die je goed kunt en zaken waar je meer moeite meer hebt. Je bespreken samen hoe zaken bij jou werken; wat geeft je rust en energie en waardoor wordt je onrustig of neemt de spanning toe. Wat is voor jou belangrijk op de verschillende levensgebieden (bijvoorbeeld wonen, dagbesteding, relatie of sociale netwerk)
  • Jullie bespreken samen waar je aan wil werken en hoe je naar de toekomst kijkt: hoe wil je graag dat die eruit zal gaan zien.
  • Je bespreken of je wensen voor de toekomt ook realistisch zijn en wat er nodig is om stapje voor stapje naar die toekomst te werken.
  • Door positieve ervaringen op te doen, kan je zelfvertrouwen weer groeien. Je begeleider is hier eigenlijk tijdens de gehele periode van de begeleiding mee bezig. De vaardigheden die je graag wil leren om meer in je eigen kracht te komen staan, zijn vaak op veel levensgebieden terug te zien. Telkens nét even anders, maar uiteindelijk komen ze vaak op dezelfde vaardigheden neer.
  • Je begeleider zal je informatie geven en adviseren, maar jij bent degene die de keuzes maakt. Ook wanneer dit niet overeenkomst met het advies van je begeleider, zal je begeleider je keuzes respecteren en je begeleiden.
  • Heb een je een mindere periode zal je begeleider je toch proberen te motiveren om zelf keuzes te maken. Je begeleider blijft oog houden voor de dingen die goed gaan en/of al geleerd hebt en je daar ook aan helpen herinneren. Dat kan erg belangrijk zijn wanneer je het idee hebt dat (bijna) alles mis gaat wat je doet of wil.

Klik hier om contact met ons op te nemen.