Het kan door allerlei omstandigheden komen dat je geen goede invulling hebt van je dagen. Wij zijn er van overtuigd dat het hebben van een goede dagbesteding voor iedereen helpt om zich beter te voelen. Wanneer er geen structuur in je dagen en weken zit, kan het moeilijk zijn om hier zelf verandering in aan te brengen. Wij kunnen je helpen om op zoek te gaan naar een dagbesteding die bij jou past.

Onze werkwijze bij dagbesteding en (vrijwilligers)werk:

 • Je begeleider bespreekt met je hoe je dagen en weken eruit zien. Wat gaat goed, wat lukt minder goed? Waar word je blij van en wat zorgt voor (extra) stress? Wat wil je graag veranderen voor in de toekomst?
 • Wanneer het je helpt, maakt je begeleider in samenspraak met jou een dag- en weekplanning. Deze planning kan van heel globaal tot heel gedetailleerd zijn.
 • Jullie bespreken regelmatig hoe deze planning werkt: lukt het je om je aan dit planning te houden? Geeft het je houvast en meer innerlijke rust of juist niet? Op basis van hoe het gaat, kan dit schema aangepast worden.
 • Samen met je begeleider ga je kijken naar een daginvulling buitenshuis. Dit kan zowel dagbesteding als (vrijwilligers)werk zijn. Jullie bespreken wat haalbaar is en hoe jullie kunnen zorgen voor een geschikte plek.
 • Voor sommige cliënten is dagbesteding een goede en zinvolle wijze van daginvulling. Samen met je begeleider bespreek je wat voor soort dagbesteding je graag zou willen, hoeveel dagdelen per week en aan welke randvoorwaarden de dagbesteding bij voorkeur moet voldoen wil het goed bij je passen.
 • Indien nodig doen we namens jou een aanvraag voor dagbesteding bij je gemeente.
 • Zorg voor welzijn biedt zelf een zeer kleinschalige en beschutte dagbesteding. Op onze dagbesteding kunnen maximaal 3 cliënten tegelijk aanwezig zijn. Daardoor blijft het heel overzichtelijk en veilig. Je eigen begeleider is in principe ook op de dagbesteding aanwezig. Je kunt er aan fitness doen, werken op een computer, creatief bezig zijn of lekker buiten aan de slag gaan in de (moes)tuin of dieren verzorgen. Maar ook gewoon een kop koffie drinken en een praatje maken. Samen gaan we na wat je graag zou willen, waar je sterke kanten liggen en welke mogelijkheden er zijn. Binnen onze dagbesteding kun je in je eigen tempo werken aan je doelen en samen gaan we proberen je te laten groeien en meer in je kracht te laten komen.. Binnen onze dagbesteding werken we nadrukkelijk niet met vaste programma’s maar proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op wat jij op dat moment graag wil doen of leren.
 • Wanneer je graag vrijwilligerswerk wilt gaan doen of een betaalde baan vinden, bespreek je met je begeleider in welke sector je graag (vrijwilligers)werk wil doen. Wanneer je dit zelf nog niet goed weet, kun je dit bespreken met je begeleider. Samen gaan jullie op zoek naar wat voor jou een goede sector zou zijn.
 • Daarnaast bespreekt je begeleider met je aan welke randvoorwaarden het (vrijwilligers)werk bij voorkeur moet voldoen. Dit is belangrijk om te voorkomen dat het (vrijwilligers)werk leidt tot veel stress en/of teleurstelling gaat leiden.
 • Je begeleider kan je helpen bij het schrijven van een sollicitatiebrief en/of mee gaan naar een sollicitatiegesprek.
 • Tevens kan je begeleider de contacten met je (vrijwilligers)werk onderhouden zodat en je helpen wanneer het even niet zo lekker loopt op je (vrijwilligers)werk.

Klik hier om contact met ons op te nemen.