Mensen met autisme spectrum stoornis (ASS) hebben vaak meer moeite om mee te kunnen doen in de maatschappij. Daardoor kan het zijn dat je wat extra ondersteuning nodig hebt om je dagelijkse leven goed vorm te geven. Wij kunnen mensen met autisme die extra begeleiding bieden. Wij kunnen je bijvoorbeeld helpen met een duidelijke dagstructuur of het helpen bij het vinden van een hobby, dagbesteding of werk. Sommige mensen met ASS hebben moeite om gesprekken aan te gaan met instanties. Hierbij kunnen we je ondersteunen door het gesprek voor te bereiden en met je mee te gaan naar de afspraak. Maar ook als je een heel specifieke ondersteuningsvraag hebt kun je bij ons terecht.

Onze werkwijze:

  • Je krijgt één vaste begeleider. Hierdoor kun je goed wennen aan je begeleider en weet je wat je aan hem/haar hebt.
  • Andersom werkt dat net zo: doordat je begeleider je goed leert kennen, weet hij/zij ook goed wat je nodig hebt en wat verstorend voor je is.
  • Samen met je begeleider bespreek je wat voor jou belangrijk is: welke vaste ritmes of structuren heb je, wat doet het met je wanneer dit ritme wordt verstoord, zijn er onderwerpen die je specifieke interesse hebben (en kan dat positief ingezet worden), binnen welke omstandigheden voel jij je goed en welke omstandigheden geven je onrust?
  • Wanneer er onvoldoende structuur in je dagen en weken zit, zal je begeleider je ondersteunen om een structuur te ontwikkelen waar je houvast aan hebt.
  • Je begeleider kan je ondersteunen op allerlei gebieden van het dagelijks leven, van zelfstandig wonen tot een zinvolle daginvulling en het onderhouden van een sociaal netwerk. Jullie kunnen samen bespreken waar je tegenaan loopt en hoe jullie hier samen aan kunnen werken.
  • Indien nodig kan de begeleider mee gaan naar afspraken met derden om jou zo te ondersteunen of om het gesprek over te nemen.
  • Je begeleider kan je helpen om aan mensen met wie je contact hebt, uit te leggen wat je nodig hebt en waarom.
  • Je begeleider fungeert als ankerpunt voor jou, zeker op momenten waarop je het moeilijk hebt. Doordat je begeleider ook buiten kantooruren bereikbaar is, kan hij/zij je snel helpen mocht de situatie daarom vragen.

Klik hier om contact met ons op te nemen.